Over Alimentatievraag

Goed alimentatieadvies kan u maandelijks honderden euro’s schelen. Aan een ongunstig alimentatiebedrag – of u dat betaalt of ontvangt – zit u jarenlang vast. Wijziging van het bedrag kan alleen onder bepaalde juridische voorwaarden. U kunt dat beter vanaf de start goed regelen. Ook verloopt het uit elkaar gaan harmonieuzer – zeker als er kinderen zijn van belang – met een bevredigend alimentatieadvies.

Ik maak een (her)berekening voor u als betaler of ontvanger, die binnen het alimentatiesysteem in uw voordeel is. Of ik maak een gezamenlijke (her)berekening voor u en uw ex-partner, die redelijk is voor beiden. Ik neem altijd de tijd voor persoonlijke uitleg, zodat u begrijpt hoe ik heb gerekend.

Mijn benadering is vakkundig en betrokken. Ik bied juridisch advies als een gespecialiseerde advocaat of mediator (nog) niet nodig is, bijv. bij samenwonenden of bij een herberekening, of niet gewenst is. U heeft bijvoorbeeld een voorkeur voor een niet-partijdige specialist of wilt hoge kosten te besparen. Ook bied ik hulp als u een second opinion wilt of juridisch advies bij een online scheiding of mediation.

Een advocaat of mediator zonder gespecialiseerde alimentatiekennis is af te raden. Het alimentatiesysteem is geavanceerd en specialistisch, en alleen geschikt voor professionals met jarenlange ervaring en opleiding, zeker bij complexe alimentatieberekeningen.

Sinds 16 jaar is alimentatie mijn enige professionele specialisatie. Ik heb inmiddels al vele tevreden cliënten met een alimentatieberekening of een -advies geholpen. Daarnaast schreef ik het enige naslagwerk ‘Rechters normeren de alimentatiehoogte‘ over de totstandkoming van het Rapport Alimentatienormen om alimentatie te berekenen.

Ook was ik lid van de parlementaire expertgroep kinder- en partneralimentatie en schrijf ik geregeld over alimentatie.

Ik hoop u van dienst te kunnen zijn.

mr. dr. Bregje Dijksterhuis